Точкові світильники для натяжних стель: як правильно обрати та не помилитися

Натяжні стелі на сьогоднішній день є найпопулярнішими та найрозповсюдженішими в плані організації домашнього інтер'єру. Освітлення в такому випадку можна організувати кількома варіантами. Крім стандартної люстри або підвісу можна використати точкові світильники. В асортименті польського бренду Kanlux представлено більше сотні самих різних рішень, що дозволяє обрати оптимальний варіант в залежності від ситуації та особистих бажань.

Види точкових світильників у натяжну стелю

Існує кілька варіацій даної світлотехніки. Це:

  • накладні;
  • вбудовані;
  • з поворотним механізмом;
  • не поворотної конструкції.

Крім того, ці вироби відрізняються за формою, розміром та джерелами світла, що в них використовуються.

Накладні точкові світильники використовуються тоді коли немає можливості організувати установчу нішу (наприклад, в суцільну бетонну основу). Такі моделі обладнані кріплення, на якому встановлений розсіювач.

Врізні рішення монтуються в натяжні стелі шляхом встановлення в нішу. Вони складаються з цільного корпуса, в якому вже встановлення фіксатори для джерел світла та кріпленнєві елементи.

Асортимент врізних точкових світильників Kanlux дуже великий. Вони мають різні габарити, кольори, форми, що дозволяє організувати не лише якісне освітлення, але й гармонійний дизайн.

Поворотные и не поворотные точечные светильники: какие выбрать и когда

За типом конструкції точкові світильники діляться на поворотні та не поворотні. Останні стануть чудовим вибором для організації верхнього освітлення, якщо люстра або стельовий світильник не передбачені дизайнерським рішення. В такому випадку точки розміщують групами.

Моделі з поворотним механізмом частіше за все вбудовуються в меблі або інші місця, де виникає необхідність змінювати напрям світла. Ці вироби використовуються для акцентного освітлення та дозволяють змінювати атмосферу в кімнаті в залежності від ситуації.

Джерела світла в точкових світильниках

В точкових світильниках можуть використовуватись різноманітні лампочки: розжарювання, галогенні або світлодіодні. Моделі з лампами розжарювання мають більшою кількістю недоліків. Вони нагріваються, що є недопустимим у випадку монтажу в натяжні стелі, реагують на перепади напруги, мають невеликий строк служби. Тому польська фабрика Kanlux не виготовляє такі рішення.

                               

В асортименті бренду модели с галогенновими и світлодіодними джерелами світла. Галогенні варіанти світять яскравіше, мають невеликі розміри. Особливим попитом користуються конусні освітлювальні прилади з відбивачем. Вони мають високий рівень захисту від пилу та вологи, тому найчастіше встановлюються у ванних кімнатах. Строк служби таких виробів — 2-4 тисячі годин. Розміщувати галогенові світильники слід на відстані 5-6 см один від одного.

Світлодіодні точкові світильники Kanlux — це сучасні високоякісні прилади, які стануть чудовим вибором для організації освітлення або підсвітки в будь-якому приміщенні. Вони дарують неперервний потік світла, не реагують на перепади напруги в мережі. Більш того, ці моделі високоефективні. При мінімальному споживанні електроенергії вони забезпечують необхідну атмосферу в тому чи іншому випадку.

Основні функції точкових світильників

Точкові світильники Kanlux виконують наступні функції:

  • виконують роль основного джерела світла;
  • є декоративними елементами;
  • доповнюють загальне світло.

В першому випадку встановлювати точки найкраще група, щоб забезпечити необхідний рівень освітленості. У випадку декорування акцентне розміщення цих освітлювальних приладів створює чаріні світлові ефекти.

Використовуються точки і для зонування простору. Їх монтують як в стелю, так і в меблі або міжстіни.

                      

Переваги точок:

  • великий вибір моделей;
  • при правильному розміщенні гарантується рівномірне освітлення усієї кімнати;
  • можливість встановлення в різних точках стелі;
  • можливість монтажу в кутах і важкодоступних місцях.

Єдиним недоліком даних освітлювальних приладів є те, що для їх монтажу стельове покриття спускається в середньому на 5-10 см.

Купити точкові світильники Kanlux в пару кліків

Купити можни моделі, що працюють від мережі 220 В або ж 12 В. Останні функціонують через знижуючий трансформатор, що варто брати до уваги, обираючи такі світильники.

Замовити підходящі рішення польського бренду Kanlux за доступною ціною в пару кліків можна у нашому магазині. Якісна та стильна світлова техніка стане відмінним доповненням будь-якого інтре'єру.