Чому дизайнери віддають перевагу точковим світлодіодним світильникам?

Сучасна світлова техніка дозволяє власникам будинків та квартир відійти від класичного уявлення освітлення кімнат. Замість розкішних люстр, звичних бра і торшерів можна використовувати інші види світильників.

Точкові моделі дозволяють в одну мить повністю перетворити інтер'єр приміщення та створити дім в театр тіней та світла. Це дозволить створити необхідну атмосферу і задати будинку необхідний настрій. За допомогою світла можна легко підкреслити переваги кімнати і приховати можливі недоліки.

Точкові світлодіодні світильники відкривають широкі можливості для фантазії та створення унікального дизайну. Володіючи невелики кутом розсіювання, вони забезпечують потрапляння світла на близькі предмети інтер'єру. Тому такі моделі освітлювальних пристроїв зустрічаються усюди, як в житлових приміщеннях, так і в громадських будівлях.

Не обійтися без точкових світильників і в оформленні торгового освітлення, адже вони дозволяють акцентувати увагу на певній продукції, що приваблює велику кількість покупців. Тому освітлення вітрин часто забезпечується за допомогою світлодіодів.

  Точкові світильники Канлюкс

Де використовуються світлодіодні світильники?

Своє використання точкові світильники знаходять у всіх сферах життя. Вони використовуються в якості основного освітлення кімнат або ж доповнюють центральне, створюючи яскраві акценти.

Якщо розглядати домашнє використання, то освітлювальні прибори можуть використовуватись у вітальні, спальні, дитячій, кухні, передпокої та ванних кімнатах. Розрізняють накладні та врізні моделі, кожна з яких підійде для вирішення конкретної задачі.

Врізні світильники використовуються в натяжних та підвісних стелях і часто вмонтовуються у меблі. Що стосується накладних варіантів, то спектр їх використання більш широкий, так як вони легко монтуються на будь-яку поверхню.

Також точкові вироби нерідко використовуються у виставкових залах та музеях, що дозволяє створити вірний світловий акцент на певному творі мистецтва. Ви знайдете такі світильники в магазинах, кафе, ресторанах, готелях, а також у торгово-розважальних комплексах.

Вибір їх досить широкий, але им не менш варто віддавати перевагу лише якісним моделям. Фабрика Kanlux пропонує вашій увазі цілу серію надійних та довговічних точкових світлодіодних світильників, ознайомитися з якими можна тут https://kanlux.com.ua/led-spotlights.

                                         Врізні світильники канлюксНакладні світильники Канлюкс

Переваги точкових світлодіодних світильників

Велика популярність освітлювальних приладів даного типу і постійний ріст попиту, пояснюється рядом переваг світлотехніки, серед яких:

  • точкові світильники мають невеликі розміри (завдяки цьому їх можна використовувати в будь-яких кількостях для досягнення оптимального рівня освітленості);
  • мають просту конструкцію (швидко та легко встановлюються на різні поверхні);
  • ефективні у використанні (світлодіоди споживають мінімальну кількість електроенергії при достатньо потужному освітленні);
  • мають приємне світло, яке максимально наближене до натурального освітлення (використання світильників не викликає роздратування, шумів та мерехтіння);
  • можливість рівномірно освітити кімнату та створити вірний світловий акцент;
  • стильний зовнішній вигляд (точкові світлодіодні світильники мають сучасний дизайн, що значно розширює область їх використання);
  • довготривалий строк служби (світлодіодні моделі можуть прослужити до 5 років).

Інтерєр із вбудованими світильниками канлюкс

Як обрати точковий світлодіодний світильник?

Точки активно застосовуються в домах для підсвітки дзеркал, виділення робочих зон та зон відпочинку, а також для рівномірного освітлення кімнат по периметру. Все це призвело до появи великої кількості світильників даного типу, з яких достатньо важко обрати оптимальну модель.

Для початку, слід визначитися з ключовою функцією освітлювального приладу. Якщо приміщення має невеликі розміри, то точкові варіанти неодмінно підійдуть для створення головного освітлення. Якщо ж кімната має значні розміри, то в ролі центрального приладу може стати люстра, а точкові світильники стануть доповненням до неї або ж способом розділення простору.

Також точки допоможуть акцентувати увагу на картинах, дзеркалах, цікавих стелажах та інших дизайнерських задумах в кімнаті.

Якщо ви плануєте вбудовувати світлодіодні світильники у меблі або навісну конструкцію, то варто зупинити вибір на врізних моделях. Якщо ви хочете прикріпити світильник до поверхні кронштейнами, то тут підійдуть навісні варіанти.

Цікаві варіанти підсвітки за допомогою точкових світильників

Крім того, освітлювальні прилади чітко розділяють на стельові та меблеві за своїм значенням, що дозволить скоротити вибір потрібної моделі.

Якщо вам важливо, щоб напрям світлового потоку можна було самостійно регулювати і час від часу змінювати, то краще обзавестися поворотними виробами. Стаціонарні моделі підійдуть для постійно спрямованого освітлення.